Service på Kirjais

Trots att Kirjais är en liten by, hittar du ett stort utbud. Här hittar du en bybutik och en gästhamn – Kirjais Bybutik och marina,  en sommarrestaurang – Bystrand, och ett växthus som drivs av Robert och Pia Andrén. På granön, Ytterstholm vart man kommer via en liten bro, finns Västeräng; en gård med Glämping och mycket olika djur.

Kirjais Bybutik & Marina

Bybutik

Butiken erbjuder ett täckande bybutik sortiment med lite extra godsaker. I en sommarbutik hittar man godsaker inför semestern för barn och vuxna; glass sortiment njuts av alla, dryckes sortiment för vuxna. En stor del av grönsaker är lokala produkter. Hamnen byggdes under tid i byn runt butiken, nya entreprenörer har investerat i hamn och butiken med nya brygga och servicebyggnad. Det finns 25 bojplatser i hamnen.

 (050) 338 70 34 |  kirjaisbbm@gmail.com  |  kirjaismarina.fifacebook

Restaurang Bystrand

Restaurangen har en ny krögare, Marina, och har tagit i bruk sitt gamla namn, Bystrand. Restaurangens öppethållningstider hittar man i fb, på sommaren öppet alla dagar.

 

 040 4116120 facebookRestaurangBystrand

 

 

Växthuset i Kirjais

I växthuset på Kirjais kan du hitta en mängd olika sommarblommor.

Öppet tisdag, torsdag 17-19, fredag 15-19, lördag 11-14. Efter midsommaren enligt överenskommelse.
Sarviksvägen 2, Kirjais.

Ta dej gärna en titt, för mitt bland alla blommor kan du bland annat  hitta jordgubbsplantor, tomatplantor och gräslök.

Robert och Pia Andrén |  (040) 583 57 19

Västeräng - Glamping with seasalt! 

Välkommen att övernatta i stora, inredda canvastält på holmen Ytterholm, mitt i hjärtat av den Åboländska skärgården.

Västeräng är ett litet skärihemman med olika djur, här finns får, getter, kaniner, höns, katt och marsvin. Sommaren 2023 öppnar vi även glamping! Alla glampingtälten har dubbelsäng, solstolar på den egna terassen, och har du tur kommer fåren och hälsar på. Ytterholm är en holme utan vägar, bilen lämnar du gratis på parkeringen på Kirjais och sen promenerar du över gångbron till Ytterholm. Känn stressen rinna av dej när du går över bron, och låt sedan inget störa DIN egen tid. Spendera dagen med att ta hand om dej själv, sola på solvarma klippor, testa sup-bräde eller kanske trampbåt. Du kan ta med dej egen mat, förvara och tillreda den i strandhusets kök. Vill du inte laga egen mat, kan du hyra cykel och trampa till Kirjais by och besöka restaurangen där. Till kvällen kan du hyra privat bastu-tur och bada från bryggan, eller kanske du hellre sitter i lugn och ro och metar.

Välkommen till Västeräng, här är havet alltid nära!

vasterang.fi  vasterang_glamping