Tehtävää ja nähtävää Kirjaisissa

Luontopolut

Kirjaisissa on kaksi uutta luontopolkua, jotka sopivat myös lapsiperheille.  

NaturstigNaturstigNaturstig

Luontopolut alkavat Sarvikintieltä

PUNAINEN POLKU

Punainen polku on vaativa, noin 3,4 km pitkä. Se alkaa 50 m Kirjaisten kurssikeskuksen tienhaaran jälkeen, metsään kohti pohjoista. Polku jatkuu pohjoisrantaan asti. Pohjoispuolella kävellään rantakalliota pitkin muutama sata metriä kunnes polku kääntyy taas takaisin kylälle. Luonto on vaihteleva ja matkalla voi ihailla sekä vanhaa että uutta metsää, kauniita kallioita, metsästystorneja ja myrskyjen tai eläinten jättämiä jälkiä luontoon. Pohjoisrannan näköalapaikka on hyvä pysähdyspaikka.

KELTAINEN POLKU

Keltaisen polun alku on punaisen alun jälkeen noin 50 metriä Sarvikintietä pitkin etelään. Helpon alun jälkeen noustaan Skiparbrantille (joka on Kirjaisten korkein kallio). Nousu on kuitenkin melko helppo ja koko reitti sopii myös lapsille vanhempien vastuulla. Täytyy kuitenkin edetä varovasti koska korkeuserot ovat suuria ja kalliolla ei saa juosta. Märällä säällä kallio on erittäin liukas.

 

Leikkipuisto

Ravintolan vieressä on kyläyhdistyksen rakentama ja ylläpitämä leikkipaikka, jota kaikki lapset ovat tervetulleita käyttämään.LeikkipuistoLeikkipuisto

Ranta

300 metrin päässä satamasta Sommarön suuntaan on pieni uimaranta. Se sijaitsee pikkuisella "saarella" Kirjaisten ja Sommarön välissä.beach

Beach volley

Juhannussalon vieressä on rantalentopallokenttä. Pallon voi tarvittaessa lainata ravintolasta Glöd tai myymälästä Kirjais Bybytik.

Beachvolley i Kirjais

Kirjamylly ja näköalapaikka

Yhdistys ylläpitää omaa kirjakeskusta myllyssä, joka sijaitsee mäellä myymälän takana. Bok-Maleniin voit tuoda tarpeettomia kirjoja, mutta myös ottaa, lainata ja vaihtaa kirjoja. Kirjakeskuksen terassilta on upeat näkymät koko Kirjaistenlahdelle ja kauniilla säällä aina Kemiöön asti.