Koska yhdistys perustettiin?

Yhdistys perustettiin vuonna 1997, kun paikalliset ja kesävieraat työskentelivät yhdessä Kirjaistentien päällystämiseksi.

Ketkä ovat yhdistyksen jäseniä?

Yhdistykseen ovat tervetulleita kaikki, joilla on läheiset siteet Kirjaisiin ja lähiseudulle. Emme veloita jäsenmaksua, vaan toivomme, että voit olla mukana osallistumalla talkoisiin, varsinkin silloin kun meillä on huutokauppa ja kirpputori. Keräämme myös vapaaehtoisia avustuksia.

Mitä yhdistys on tehnyt?

Yhdistys on muun muassa kerännyt varoja Kirjaistentien päällystämiseen, merkinnyt Pienen veneväylän Kirjaisten kylän ja Nauvon Kyrkbackenin välille ja rakentanut leikkikentän. Se ylläpitänyt kirjakeskusta, jossa voi vaihtaa, lainata ja lahjoittaa kirjoja, järjestää urheilutoimintaa mm. lapsille kesäisin, hoitaa uimarantaa ja on rakentanut luontopolkuja. Lisäksi yhdistys järjestää lähes joka vuosi myös erittäin suositun huutokaupan ja kirpputorin.

Yhdistyksen toimintaan kuuluu myös Kirjaisten vapaapalokunta sekä jäteosasto, joka on toimittanut kylään oman Kimppa -roska-astian.

Meillä Kirjaisissa on erittäin vahva me-henki, yhteisöllisyys ja halu tehdä työtä paikallisyhteisön hyväksi. Se kokoaa yhteen sekä paikalliset että kesävieraat kehittämään omaa paratiisiamme maan päällä.

Miten toimimme?

Olemme vakuuttuneita siitä, että talkoohengellä ja yhdistämällä voimamme voimme vaikuttaa Kirjaisten alueen kehittämiseen. Haluamme tämän olevan hyvä paikka asua, hieno paikka vierailla ja paikka, johon kävijä haluaa palata.

Haluatko liittyä yhdistykseen?

Skriv siffran 8 med bokstäver: